The Motown Orchestra

"The Motown Orchestra” is een professioneel orkest dat zich richt op de muziek van de jaren '50 tot '80, ook wel de motownperiode genoemd.

Met nummers als "I Want You Back", "I’m Coming Out", "Brickhouse", "Streetlife" en vele anderen weet deze band van elk optreden een waar feest te maken waar stilstaan onmogelijk is.Met ‘The Motown Orchestra’ haalt u beslist een straffe band in huis waarover u nog lang zal napraten met uw gasten.

We schrijven september 2013, een groep van 4 bevriende muzikanten is na een optreden aan het nakaarten over de voorbije zomeroptredens.
Op een gegeven moment laat één van deze muzikanten zijn interesse over motownmuziek blijken en al snel bleek dat de 3 andere muzikanten dezelfde passie delen. Het plan om een motownorkest op te richten lagen op tafel.

Na enige tijd zoeken naar een bezetting was "The Motown Orchestra" geboren. De eerste repetitie moest nog plaatsvinden of er was al een geïnteresseerde organisator die deze bende op zijn podium wou.

Er werd duchtig gerepeteerd, partituren geschreven, ideeën uitgewerkt en op 8 juni 2014 had het eerste optreden plaats tijdens de doortocht van Roparun in Opstal. Dit was direct een voltreffer van formaat. Lovende reacties over het orkest en een zeer enthousiast publiek maakte van dit evenement voor 'kom op tegen kanker' een succes.